Soorten tuinschermen

 

Soorten tuinschermenEr zijn heel wat soorten en types tuinschermen en dan wordt nog niet eens rekening gehouden met de materiaalkeuzes.

Om het kaf van het koren te kunnen scheiden werden de verschillende types tuinschermen genaamd.

In al deze artikels hebben wij het over deze verschillende soorten of types tuinschermen en vertellen we je de mogelijkheden die je ermee hebt, de materialen waarin ze kunnen worden gemaakt, de voor- en nadelen (indien dat toepasselijk is) en de gemiddelde prijs voor al dit moois. Eventueel kan je ook offertes vragen voor al deze soorten tuinschermen.

 

 

Draadafsluiting

De typisch groene draadafsluiting siert heel wat tuinenĀ in de lage landen! Dat komt natuurlijk doordat het perfect zijn werk doet als tuinscherm, maar ook tegelijkertijd doordat het zo goedkoop is.
Meestal worden deze tuinschermen gecombineerd met een vorm van beplanting.
Groene draadafsluiting komt trouwens voor in meerdere stijlen; de draadafsluiting op rol of de draadpanelen.
Lees hier meer over de draadafsluiting.

 

Hekwerk

Een hekwerk lijkt misschien wel nog het meest op een draadafsluiting. Het zijn houten of metalen tuinschermen waar horizontale of metalen latjes worden gebruikt om als tuinscherm te dienen. Meestal wordt een hekwerk als een klassiek tuinscherm gezien, aangezien het er visueel vrij klassiek uit ziet.

Lees hier meer over het hekwerk.

 

Louvrescherm

Het louvrescherm of lamellenscherm is een scherm waarbij houten lamellen worden gecombineerd met een ander materiaal of ook een houten omkadering.
In de meeste gevallen gaat het vooral om een visueel mooi en modern ogen tuinscherm. Want privacy garandeert dit type tuinscherm niet per se.

Meer over louvreschermen vind je hier.

 

Steenkorf

Een steenkorf is een andere vorm van sierlijk tuinscherm. Hierbij wordt een korf (uit metaal) gevuld met stenen. Het type stenen en de stapeling kan je zelf bepalen, aangezien er verschillende mogelijkheden zijn.
Er zijn heel wat mogelijkheden met steenkorven, dus je leest beter het volledige artikel voor alle mogelijkheden en voorbeelden te zien.

Hier vind je meer over de steenkorf of schanskorf.

 

Windscherm

Door sommigen beschouwd als een tuinscherm, door anderen dan weer niet. Een windscherm kan volgens ons zeker ook een deel van je tuinschermen zijn, want het heeft immers niet alleen als doel om je tegen de wind te beschermen maar ook om je meer privacy te geven.
Meestal wordt een windscherm gebruikt onder een terras of pergola of terrasoverkapping.

Lees meer over windschermen door hier te klikken.