Draadafsluiting Info, prijs en prijsoffertes

Draadafsluiting

draadafsluitingDe draadafsluiting is het meest gebruikte tuinscherm. Ze zijn eenvoudig in gebruik, sterk, goedkoop en snel te plaatsen.

De tuinschermen/afsluiting zelf bestaat uit fijne metaaldraden, die in hokjes of ruiten naast elkaar staan. Ze worden strakgespannen en vastgehouden door betonnen palen of door metalen of composieten palen.

Een typisch kenmerk van de draadafsluiting is de donkergroene kleur. Echter heb je ze ook in tal van andere kleuren beschikbaar.

 


  • Gratis tuinschermen offertes uit jouw regio? Offertes aanvragen
 

Soorten draadafsluitingen

groene draadafsluitingEr zijn verschillende soorten draadafsluitingen. Deze kan je telkens onderverdelen in twee grote categorieën, de draadpanelen en de draadafsluiting op rollen.

Een draadpaneel is veel sterker dan een draadafsluiting op rollen. De draden van het tuinscherm bestaan uit een iets dikker en steviger metaal, waardoor de afsluiting stabieler en steviger in de grond staat, maar ook minder flexibel is.
Een draadpaneel is over het algemeen duurder dan een draadafsluiting op rollen.

Een draadafsluiting op rollen is een eenvoudige oplossing om jouw domein af te schermen van ongewenste bezoekers. Deze draadafsluiting is aan te schaffen in rollen.
Een draadafsluiting bestaat uit dunnere, metalen draden waardoor dit tuinscherm heel plooibaar en bewerkbaar is.

Om beide types draadafsluiting te versterken (stabiliteit) en inbraakveiliger te maken kan je opteren voor een bovenbuis of een betonplaat.

Een bovenbuis wordt bovenaan een draadpaneel of draadafsluiting op rollen geplaatst. Het is in feite een zwaardere metalen lat die op de bovenkant van het tuinscherm wordt gemonteerd om het doorbuigen van een draadafsluiting tegen te houden.

Deze betonplaat wordt deels in de grond gestopt.
Het doel van deze versterking is wederom een sterkere constructie, maar helpt ook tegen schade van grasmaaiers of tegen dieren die graven om te ontsnappen.
Een betonplaat wordt onderaan het tuinscherm geplaatst.

 

Privacy bij draadafsluiting

draadafsluiting metaal op rolEen reden waarom je niet voor een draadafsluiting zou kiezen is al gauw dat het onvoldoende privacy met zich meebrengt.
Door de vrij grote openingen kunnen passanten en buren immers gewoon door de tuinschermen kijken. Enkele oplossingen zijn echter mogelijk:

De duurdere en tijdsnoodzakelijke oplossing is om een haag voor de draadafsluiting te plaatsen.
Hierdoor wordt het zicht voor (toevallige) passanten of nieuwsgierige buren vrijwel helemaal afgesloten en wordt het voor inbrekers heel moeilijk om door de draadafsluiting heen te komen.

Kunststofmatten zijn lange, aaneenlopende stukken kunststof doek die over de draadafsluiting worden bevestigd.
Dit kan ook dienen als tussentijdse oplossing, terwijl de haag nog aan het groeien is.

Kunststof strips zijn plastic lamellen die door de draadafsluiting heen worden gevlecht.
Je kan zowel verticaal, horizontaal als schuin vlechten bij een draadafsluiting met vierkante of rechthoekige hokjes. Bij ruitvormige draadafsluitingen kan je alleen schuin vlechten.

Kies voor dikkere lamellen als je een stevigere draadafsluiting wilt, of als je met huisdieren zit.

Rietmatten zijn een laatste mogelijkheid. Rietmatten of heidematten passen altijd mooi bij een tuin, maar geven vaak wel vrijveel afval doordat ze uit gedroogde materialen bestaan.
Let er ook op dat deze optie vrij duur is.

 

Voordelen en nadelen draadafsluiting

  • draadpaneel afsluitingDeze afsluiting is goedkoop. Het maakt niet uit of je kiest voor een draadafsluiting op rol, of een draadpaneel; de kostprijs zal heel wat schelen met andere tuinschermen.
  • Er is vrijwel geen onderhoud nodig aan deze tuinafsluiting.
  • Een afsluiting met draad is eenvoudig te plaatsen. Dit scheelt uiteraard ook heel wat in de plaatsingskost.
  • Een draadafsluiting is minder sterk dan andere tuinschermen. Opties om dit tuinscherm te versterken staan hierboven opgesomd.
  • Je zit erg beperkt met het uitzicht van dit veel voorkomend tuinscherm. Meestal zijn ze alleen verkrijgbaar in een groene PVC coating, zwart of grijs.

 

Vergelijk prijzen met andere tuinschermen

Hoeveel de typisch groene afsluiting jou effectief zal kosten is moeilijk te zeggen.
De kostprijs van een draadafsluiting hangt immers nauw samen met de benodigde hoeveelheid draadafsluiting, de (eventuele) plaatsingskosten, de opties (versteviging? Lamellen?), …

Om helemaal zeker te zijn -en tegelijkertijd deze optie te vergelijken met andere tuinschermen- kan je hier hulp vragen om prijzen te vergelijken.